Structuurvisie


Schetsschuit

Dit project wordt mede gefinacierd door de provincie Gelderland

Klaor?! Kom kiek'n, het water stroomt!

04-06-2018

Samen hebben we flinke stappen gezet richting een klimaatvriendelijk gebied dat tegen een stootje kan! Het water leiden we om Lichtenvoorde heen en het project Klimaat Klaor is succesvol van start.Om dat te vieren organiseren gemeente en waterschap op zaterdag 16 juni tussen 10.00 en 14.00 uur een leuke publieksdag rondom het thema water, klimaat en Lichtenvoorde.

Om 10.00 uur is er bij Uitspatting de Besselinkschans een officieel moment met de bestuurders. Daar is ook een informatiemarkt over het gebied en het watersysteem rond Lichtenvoorde. Ook zijn er diverse kinderactiviteiten, zoals steltlopen, springkussen en schminken. Bij de Vragenderpoort openen we de beschilderde fietstunnel. De fietstunnel wordt een echte onderwaterwereld, waar deze dag vanalles te beleven valt! Bij het wateropvanggebied aan de Weijenborgerdijk wordt een vlotbrug, indianenbrug en tokkelbrug gebouwd. Ook hier dus een leuke uitdaging voor de jeugd!

Fietstocht en huifkar
Tijdens de publieksdag kan iedereen op de fiets de locaties bezoeken van de nieuwe wateropvanggebieden. Er wordt een speciale fietsroute van 16 kilometer uitgedeeld. Het is ook mogelijk om een gratis rit te maken met de huifkar tussen Uitspatting de Besselinkschans, de fietstunnel bij de Vragenderpoort en het wateropvanggebied aan de Weijenborgerdijk. Bij deze plekken zijn gemeente en waterschap aanwezig om uitleg te geven.

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen! Kom ook!